Een (on)betaalbare glimlach

In 2007 kwam ik voor het eerst als rugzaktoerist naar Bangkok en was blij verrast. Goede bedden, lekker eten, lage prijzen. Een waar  backpackerswalhalla. Wat betreft die prijzen, een eerste indruk bevestigt dat er weinig veranderd is aan de Thaise handelsgeest. Maar nu de weg in Bangkok verkend is en boutiekhotels gemeengoed zijn, volgen de grote namen als Hilton Millennium en het  W Hotel.

Ook als winkelgebied staat Bangkok niet bepaald stil. Het laat zich makkelijk meter met hypermoderne steden als Singapore of HongKong. Met eigentijdse malls als MBK, Siam Paragon en Emporium is het winkelaanbod overcompleet. Vanmiddag bezocht ik de allernieuwste aanwinst in de megamall-reeks. In Terminal 21 maak je al winkelend een wereldreis. Iedere verdieping heeft het thema van een wereldstad. Zo loop je in enkele minuten van Tokyo naar Londen en van Istanbul naar San Francisco. Op de bovenste etage Pier 21: een groot nieuw foodcourt om je reis af te sluiten met een heerlijk vers Thais wereldgerecht.

Pier 21 - Foodcourt Terminal 21Pier 21, het foodcourt in winkelcentrum Terminal 21

Het OV ontwikkelt gelukkig in rap tempo mee. De Skytrain (BTS) en ondergrondse (MRT) brengen je in minder dan een half uur luchtgekoeld van Suvarnabhumi airport naar je hotel. En dat voor een prijs die je doet glimlachen. Het resulteert in een contrastrijk beeld. Ik zie een welgeklede zakenman naast een zwaar bepakte rugzaktoerist. Hoe verschillend ook, hier in Bangkok hebben ze één ding met elkaar gemeen. Beide dragen een dezelfde  (on)betaalbare glimlach op het gezicht!

Skytrain BangkokDe Skytrain vervoert je comfortabel, snel en voordelig door Bangkok.

door Thomas Elshout op 31/03/2013