3 uitzichten over Bangkok

Uitzicht Bangkok vanaf Wat ArunGenieten van een mooi uitzicht in Bangkok? Er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Drie tips om te ontkomen aan de keuzestress.

1. Uitzicht vanaf een klassieke Tempel
Waar Parijs in één adem wordt genoemd met de Eiffeltoren is Bangkok wereldberoemd om haar beeldschone tempels. Twee van de bekendste tempels in de stad zijn niet alleen bezienswaardig om hun fraaie uiterlijk, ze geven je ook een prachtig uitzicht over Bangkok. Wie geen hoogtevrees heeft kan zich wagen aan de steile trappen van Wat Arun, aan de oever van de Chao Phraya rivier. Makkelijker toegankelijk is het uitzicht vanaf Wat Saket. Deze tempel wordt ook wel de Gouden Berg genoemd omdat de gouden toren op een kunstmatige heuvel gebouwd is. De tempel is zelf niet zo zeer bezienswaardig waardoor het er doorgaans aangenaam rustig is. Reden te meer om ongestoord te genieten van een prachtig uitzicht over Bangkok!
IMG_4454Wat Saket

2. Trendy Skybar
Met het stijgende welvaartsniveau wordt ook welgesteld vermaak steeds hogerop gezocht. Menig hoteldak in Bangkok is inmiddels voorzien van een trendy bar waar je jezelf onder het genot van een aangenaam avondbriesje kunt vergapen aan de fonkelende lichtjes van de miljoenenstad Bangkok. Met name vanaf zonsondergang populair onder met camera beladen toeristen en welgestelde Thaise mensen. Dat je flink betaalt voor je drankje wordt helemaal gecompenseerd door het waanzinnige uitzicht. Ik heb drie plekken uitgekozen waar je optimaal van het uitzicht kunt genieten. Toegankelijk en trendy is Bar Three Sixty in het Millennium Hilton Hotel, toeristisch maar spectaculair is de hoogste Rooftop Bar in het Baiyoke Sky Hotel  en voor een onvergetelijk begin van een lange nacht uit adviseer ik Above Eleven in de wijk Sukhumvit welke omringd wordt door de beste clubs van Bangkok.IMG_0043Uitzicht vanaf de Sky Bar in het Baiyoke Sky Hotel

3. Je eigen hotelkamer
Soms is een fraai uitzicht dichterbij dan je denkt. Door het groeiende ruimtegebrek is het bouwen van hoge hotels inmiddels eerder regel dat uitzondering. In de moderne wijken Siam, Silom en Sukhumvit zijn de imposante hotels al niet meer op één hand te tellen en wordt er zelfs stevig geconcurreerd waardoor een kamer met uitzicht ook echt betaalbaar is. Zelf werd ik bij het betreden van mijn hotelkamer in het Pathumwan Princess Hotel aangenaam verrast door een indrukwekkend uitzicht op het kloppend hart van Bangkok. Geen enkele TV-zender overstemd het eenvoudige hotelraam waarachter zich 24 uur per dag een fascinerend schouwspel afspeelt.

Uitzicht op de wijk Siam vanuit een kamer in het Pathumwan Pricess Hotel Bangkok:
Pathumwan_Princess

Uitzicht vanaf Wat Saket:
IMG_4464 IMG_4461

Wat Arun en het uitzicht vanaf de tempel:
IMG_4246 IMG_4257 IMG_4255

door Thomas Elshout op 18/04/2013