Youropi lanceert nieuwe stadsportal

Den Bosch 30-9-2007

Nieuwe Europese webportal biedt overzicht van de leukste plekken in een stad. 

Nederland is een nieuw webinitiatief rijker: www.youropi.com. Deze webportal richt zich op de vrijetijdsbesteding van mensen tussen 25 en 40 jaar. Oprichter is John van Vroenhoven, voormalig directeur Lycos Europe.

 


Youropi.com is een informatieve website over Europese steden. De site beschrijft de speciale en leuke plekken van een stad. Youropi biedt de gebruiker een overzicht van leuke winkels, restaurants, hotels, activiteiten en evenementen. Daarnaast kan handige stadsinformatie zoals parkeren, winkelopeningstijden en de bereikbaarheid worden geraadpleegt.

Om aan unieke content te komen maakt Youropi.com gebruik van lokale experts. Deze experts krijgen binnenkort een eigen pagina waarop de meest up to date informatie door hen zelf kan worden bijgehouden. Op alle informatie die op Youropi.com staat kan de bezoeker reageren middels reviews.  

De website richt zich puur op informatie en verkoopt geen reizen of tickets. John van Vroenhoven: “ Youropi.com is een lifestyleportal. Wij willen onze doelgroep inspireren met unieke content. Door ons niet bezig te houden met verkoop van reizen en aanverwante producten waarborgen we onze onafhankelijkheid en kunnen we ons 100% focussen op unieke informatie”. 

Vanaf de start zijn 9 steden terug te vinden op de website (Rotterdam, Utrecht, Den Haag, ’s-Hertogenbosch, Breda, Maastricht, Londen, Gdansk en Gent). Nieuwe steden worden de komende maanden toegevoegd. Dat zijn niet altijd de grootste steden van een land.  “Onze doelgroep trekt er steeds vaker en verder op uit. Door de komst van vele budget airlines zijn vele, minder bekende, Europese steden makkelijker bereikbaar geworden. Op die trend speelt Youropi.com in “ aldus van Vroenhoven. 

www.youropi.com is onderdeel van Youropi Media B.V. en is gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Er werken momenteel 3 mensen bij Youropi.

Zurück zu Informationen für Presse und Medien